Mobila in culoarea anului 2018: Pantone – UltraViolet

  • AUTHOR: mabismob
  • 7 mai 2018
Mobila in culoarea anului 2018: Pantone – UltraViolet

Anul 2018 ne surprinde cu o culoare ce se va găsi atat în tapițerii, pereți sau surse de iluminare cat si in  mobilier, Pantone – UltraViolet

In tipografie sau sisteme de imprimare se foloseste cel mai mult cunoscutul  CMYK, care ofera posibilitatea  de a reprezenta toate culorile pe care ochiul uman le poate percepe. Astfel s-au creat culorile speciale, culori care nu pot fi reproduse prin amestecul adictiv CMYK sau altul asemanator. Aceste culori sunt create special prin metode industriale. Pentru controlul acestor culori s-au creat sisteme de standardizare, unul dintre cele mai raspandite sisteme de culori este Pantone.

PANTONE reprezinta un sistem care asigura ca orice nuanta de culoare este aceeasi, indiferent de locul de unde este cumparata cerneala sau de cine este produsa.

Ce este culoarea speciala?
Culorile speciale ne ofera posibilitatea imbogatirii spatiului de culore pe care o putem obtine la imprimare . Culorile speciale sunt cerneluri mixte (metalice, fluorescente, perlate, razuibile, pentru medii neabsorbante sau termosensibile) care reproduc culori ce nu se pot obtine in mod normal prin amestecul celor 4 culori primare din spatiul de culoare CMYK.

Ce este culoarea Pantone?

Pantone este un sistem standard de reproducere a culorilor. Acest sistem este folosit in foarte multe domenii industriale. PANTONE ® Matching System (PMS) este sistemul de standardizare a culorilor cel mai raspandit la momentul actual.
Culorile de diferite nuante sunt  reprezenate prin diverse coduri. Sistemul asigura ca orice nuanta de culoare este aceeasi, indiferent de locul de unde este cumparata cerneala sau de cine este produsa. Exista chiar si ghiduri de culoare Pantone in care sunt prezentate absolut toate culorile care se produc, standardizate si grupate. Aceste ghiduri Pantone ne prezinta si modul in care o anumita culoare va aparea pe diverse medii: pe hartie mata sau lucioasa, pe plastic, pe ambalaje din carton, pe textile etc.

O culoare speciala poate avea aspect diferit in functie de tipul de hartie pe care se imprima (lucioasa sau a mata) si de tipul de finisaj (fara plastifiere, plastifiere mata sau lucioasa) desi formula culorii este aceeasi. Pentru a exclude erorile care pot aparea, se recomanda utilizarea ghidurilor de culoare Pantone.

În 2018 domnește violetul! Noua culoare este PANTONE 18-3838 Ultra Violet, în care compania vede misterele Cosmosului, inspirația pentru viitor și culoarea cerului nopții. Și, în cele din urmă, Ultra Violet indică conștientizarea legăturii cu sine, culoarea evocând conexiunea cu misticul și spiritualul.

Admirându-i „îndrăzneala”, designerii îl numesc „regal” și „regesc”. Alții văd culoarea ca fiind puternică și plină de speranță, moale, strălucitoare și vizionară. Culoarea a apărut deja peste tot: în modă, make-up, decor, design de interior, mobilă și în artele vizuale.

Modul în care o culoare precum Ultra Violet se potrivește în decorare depinde de stilul unic al fiecărei familii sau al locuinței. Cu excepția cazului în care o locuință este complet goală, trebuie luate în considerație iluminatul, mobilierul și decorațiunile deja existente.

Ultra Violet nu este o culoare ușor de asortat, dar poți fi la modă în 2018 chiar și cu mici accente, precum draperii, perne fantezie, tapițarea unor scaune vechi sau schimbarea faianței în baie. Cu siguranță nu vor fi greu de cumpărat anul acesta obiecte de decor Ultra Violet.

Dacă în locuință aveți o mulțime de culori neutre, este recomandat să luați în considerare chiar un element Ultra Violet îndrăzneț, de întindere mai mare, de exemplu o canapea violet sau un covor. Pe de altă parte, este o culoare care poate funcționa foarte bine în camera deja colorată a copiilor.

Indiferent de combinațiile de culori la care vă gândiți, țineți cont de iluminarea din spațiul locuinței. Tonul existent poate schimba nuanțele vopselei, dacă sursa de lumină este naturală, albăstruie, albă sau galbenă. Toate acestea pot modifica lucrurile într-un mod destul de dramatic.

Dacă sunteți dispuși să explorați, Ultra Violet este o culoare versatilă, care ar putea fi jucăușă, modernă, sofisticată sau dramatică, iar influența pe care o exercită va depinde de perechile de culori și de context.

Trăim într-un timp care necesită inventivitate și imaginație. Acest tip de inspirație creatoare este specifică pentru PANTONE 18-3838 Ultra Violet, un purpuriu pe bază de albastru, care duce conștiința și potențialul nostru la un nivel superior. De la explorarea noilor tehnologii și a măreței galaxii, la expresia artistică și reflecția spirituală, intuitivul Ultra Violet luminează calea spre ceea ce urmează să vină.

In ce privește amenajările interioare, ultravioletul are menirea de a oferi spațiilor un plus de vitalitate, eleganță și mister. Este o culoare ce invită pe designeri și producătorii de mobilă la inventivitate, inovare și reinterpretare a conceptelor de până acum.

Ultravioletul va putea fi folosit sub forma culorii pentru un perete de accent, sub forma obiectelor decorative, ca accent pentru accesoriile textile ale casei sau chiar ca nuanță pentru mobila tapițată.

0 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *